lørdag den 19. oktober 2013

Tilbageblik på en uforglemmelig forboldtur

Lynge-Broby IF's fodboldtur til Veronello Cup ved Garda søen er nu ved at være slut. Vi kan se tilbage på en meget vellykket tur, hvor kammeratskab og klubånd var i højsædet.

Busturen til Italien gik fint, og på trods af en lille rundtur i Brennar-passets bjerglandsbyer, ankom vi til Gardaland i god tid inden den officielle velkomst. En halloween-pyntet Gardaland Park dannede de flotte orange rammer om starten på vores første dag i det italienske. På vejen mod vores residens "Bella Italia" stoppede vi ved vores stam-Lidl i Peschiera Del Garda. Til personalets store overraskelse væltede vi alle sammen, 80-personer, ind i forretningen ca. 8 minutter før lukketid. Ingen gik dog i panik og  alle fik købt ind til mandagens madpakker. Flere af drengene valgte dog den lette løsning og købte madpakker som allerede var pakket ind i Kinder-mælkesnitte papir. Dagen sluttede med med indkvartering i de 15 bungalows som var reserveret til os.

Både mandag og tirsdag var kampdage for hele truppen, og onsdag ligeledes for U19-dregene. Programmet disse dage var hårdt. Tidligt op for at spise morgenmad og sørge for dagens forplejning - der var mange som smurte flotte madpakker, i erkendelse af, at mælkesnitter ikke gir energi nok til 4 kampe. Derefter afgang til de forskellige stadions hvor holdene skulle spille. Det var et flot (og stolt) syn når et LBI hold ankom til stadion. Egen spillerbus og alle spillere i ens opvisningsdragt.

Onsdag var turens skæbne dag. Kl. 10:00 blev der fløjte op til finalen mellem vores U19-drenge og TIPS fra Finland på Sandra Stadion. Vi var selvfølgelig alle taget med holdet, og skabte en fantastisk stemning hele kampen igennem.

Allerede fra kampstart satte vores drenge sig på kampen, og de skabte en del store målchance efter den anden. Men ikke før i det 16. minut kom forløsningen. Optakten var en stikning til Stig hvor han næsten kommer fri, men bliver fældet af den finske back lige uden for målfeltet. Denne standard situation bliver udnyttet maksimalt til 1-0 med indlæg af Schnider som Pavia retter af til mål.
Resten af halvlegen kørte LBI-drengene bolden rundt (og rundt med finnerne) og med 2 yderligere mål af TP og Villads var kampen reelt lukket.

Anden halvleg startede lidt sløjt, og TIPS blev lukket lidt ind i kampen. Momentummet  udnyttede finnerne til, at score 3-1 målet. I sejrsrusen vælger målscoreren at smide spilletrøjen. Dette giver jo helt konsekvent et gult kort, hans andet i kampen og dermed blev TIPS reduceret sit hold til 10 mand. Derefter var momentummet væk og drengene cruisede stille og roligt sejren i hus, med et afsluttende mål Pavia. Pokalen kunne hæves og jublen kunne bryde løse.

Trænerteamet Mikkel og Henrik var både stolte og glade for indsatsen, men havde alligevel spottet nogle detaljer som skal rettes inden weekendes turneringskamp i Danmark. Derfor kunne drengene ikke hvile på laurbærrene og blev samme aften kørt til Verona til turens anden testkamp mod et italiensk klubhold. Men moralen var høj og kampen blev vundet 2-1. Dette skyldes ikke mindst at U19-holdet havde valgt at supplere sig med 3 meget motiverede U17-drenge.

Ved slutningen af onsdagen kunne vi gøre det sportslige regnskab op. 23 kampe, 1 pokal, to hold som begge var my fra finalerne. Top motiveret indsats fra alle, præstationer "over niveau" fra praktisktalt alle og flere U17-drenge som i overbevisende stil havde fået sig vist sig frem på U19-holdet i de to testkampe.

Desværre var vi i år spredt på mange stadions. Vi havde derfor svært ved, at støtte hinanden. Men heldigvis havde vi vores egen bus og egne chauffører med. Så det lykkedes os, at få set nogle af hinandens kampe.

Torsdag er traditionen tro 9-kampsdag. Lederne havde allerede i Danmark forberedt de ni discipliner; Jonglering, Vandstafet, Støvlekast, Peter Pedal, Trøjestafet, Bordtennis for hold, Spagetti-tårn, Fodboldgolf og Fikse fingre. Konkurrencen foregår mellem hold af 7 personer.
Da alle holdene havde været igennem havde Hold-2 vundet og Aya, Laura, Naja, Rune, Jeppe, Nicolaj og Niklas kunne fortjent modtage hyldest og præmie.

Torsdag aften var en rigtig hyggeaften. Mange små "fester" blev afholdt i de femten bungalows. Ledergruppen havde slækket lidt på den hårde disciplin og der blev sagt godnat lidt senere end de andre aftener. Fredag var "sov-længe og pak dag". Morgenmaden blev serveret kl. 9:30 og derefter skulle der pakkes og gøres rent. Kl. 14:00 sad vi så alle igen i bussen. Retningen blev sat mod Danmark. For mange af spillerne er lektier som venter og for lederne venter arbejdet med, at skabe økonomi til at drage afsted igen i 2014.

Økonomien hang for denne tur sammen efter hårdt arbejde af mange frivillige hænder på Lions Marked, Ringsted Festivalen, Roskilde Festivalen, Havens Dag, indendørsturneringerne i Frederiksberg Hallen og mange andre aktiviteter. Fælles for disse er, at vi kun kan skabe overskud når mange frivillige, f.eks spillere, ledere, forældre, søskende mv., bakker op og yder en indsats. Og husk, alt hjælp i klubben er guld værd - både de få og de mange timer.

Vi ledere kan fortælle mange små sjove historier om de dejlige unge mennesker vi havde med og de kan helt sikkert fortælle endnu flere. Men igennem hele turen blev regler og aftaler holdt. Kun enkelt gange i løbet af turen var vejledning nødvendig. Når vi så samtidig oplever, at de er gode til at hjælpe og passe på hinanden er arbejdet som leder en dejlig opgave. Så selvom vi hører og oplever mange historier i løbet af sådan en uge, så holder vi dem for os selv :-)

Nu er kampene spillet, kammeratskabet er plejet og nye venskaber er opstået - og ikke mindst er minder for livet skabt.

Tak for en helt fantastisk LBI Italienstur 2013!

Hilsen
Henrik, Anne, Troels, Jeppe, Nicolaj, Mikkel og Jacob